Tekesuyu İlkokulu
Tekesuyu İlkokulu Çaldıran / VAN

VİZYON

Çevresinde giderek artan saygınlığını hedef yükselten başarılarla perçinleyen, geçmiş mirasına gelecek hedefleriyle yön veren, yaşam boyu öğrenmeye açık, her kademesindeki modern çalışma ortamlarıyla nitelikli ve etkin eğitim-öğretimi sürekli hale getiren bir ilköğretim okulu olmak.

MİSYON

Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda; Tekesuyu İlkokulu; Öğrenmeyi öğrenme ilkesini temel ihtiyaç kabul eden, algıları açık, problem çözme becerilerine sahip, iletişim engellerinden arınmış ve özgüven sahibi yetkin bireyler yetiştirmek.

Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim

Tam Gün Eğitim

Sabah Başlangıç: 08:30 Bitiş: 14:10

Soba

Öğretmen servisi vardır.

İl merkezine uzaklığı: 140 km İlçe merkezine uzaklığı: 30 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz, İlimizin Çaldıran ilçesine 30 km uzaklıktaki Karadulda Köyü’nün Tekesuyu Mezrasında yer almaktadır. Van iline 145 km uzaklıktadır. Köy İhale aşamasında olan Doğu Beyazıt- Özalp transit yolunun tamamlanması ile önemli bir ticaret yolu haline gelmiştir. Köy nüfusu 750 kişidir. Nüfus artışı hızlı olup ortalamanın üzerindedir. Genç nüfus özelliğindedir.